Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2012 00:05 - Тютюнево листче
Автор: listchetta Категория: Политика   
Прочетен: 1472 Коментари: 2 Гласове:
0



Новина от днес - Обмислят забрана на тютюнопушенето и на някои открити места.
Обмислят?!
Мисля, че времето от обмисляне отдавна изтече! Обмислянето на нещо толкова очевидно необходимо не може и не трябва да е новина от днес! Чувствам се като хамстер, който тича във въртележката си от години, докато някой се опитва да му пробута пейзажа за нов.
До кога икономически интереси ще бъдат по-важни от здравето на хората? Докато има планета с името Земя, предполагам... Закъснението на България относно налагане забрана на тютюнопушенето е образец на факта, че парите са ценни днес. Не здравето и не животът, а парите!

Пушачите ще преживеят известни неудобства, да. Дори чувам мрънкането на някои от тях. Ето ви новина - никой от Обмислящите не го е грижа за вас и вашето удобство (всъщност и тази новина е просто новина от въртележката, вярно е). Компаниите в бизнеса с тютюн отдавна не се интересуват от вас, които пушите по кутия-две на ден. Вие сте стабилност за бизнеса, но няма да донесете нужния растеж. Децата са сегашната цел. Те са бъдещата печалба и тяхното тровене е бъдещият успех. 
Докато димната завеса се стеле наоколо, в съзнанието и подсъзнанието им се забива идеята, че пушенето е яко, cool, някакво необходимо социално поведение.  
Вече очаквам някой да кресне : "Оставете децата да пушат!!!"...

Имам надежда. И съм ЗА категорична забрана на тютюнопушенто на обществени места - скрити/закрити/покрити/полупокрити/открити/закрити/покрити/полупокрити/скрти...
Пушенето да остане за домашна употреба- дано!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. listchetta - Далеч сме от прекаления светец...
08.05.2012 13:20
Ясно, че икономическите интереси ще са СИЛАТА, въпросът е чии икономически интереси се обслужват. Смятам, че баланса трябва да се търси там. Колко от милиардите от тютюна по някакъв начин стигат до вашия джоб? Мисля че ще живеете добре, респ. ядете и се**те, и без тези стотинки..

Въпросът за туризма е твърде обширен. Лично аз съжалявам, че сме докарали страна с прекрасна природа и огромен потенциал до там, че да разчитаме на алкохолен туризъм. Мислите ли, че алкохолизираните чуждестранни тинейджъри, от които Слънчев бряг лятото прилича на "е, няма такова чудо" носят повече приходи в страната, отколкото биха донесли семейни туристи с добър социален статус и високи доходи, търсещи спокойствие, красива природа, добро обслужване?

Що се отнася до проституцията - още не съм видяла някой да употребява услугите, които предлага на обществени места. Има 'реклама" в лицето на крайпътностоящи персони, но все пак самата употреба се случва при известно ограничаване на чужди погледи.

Иначе съм съгласна, че прекаленият светец и Богу не е драг, на когото му се пуши, нека си пуши, на когото му се пие, нека си пие, на когото му се е.... Всеки има право да избира и има глава на раменете, ок. Смятате ли че всеки избор, който правите е съзнателен? Или е плод на подсъзнанието в което вече някой е набил, че да се пуши е супер, а кисело мляко Активия е най-доброто, което можете да направите за стомаха си.... Предполагам, че детето ми иска "Мечоооо", просто защото вкусът му е много по-добър от вкуса на една ябълка? .... Ако утре запали цигара, в никакъв случай това няма да се случи, защото обществото налага тютюнопушенето за приемливо и добро, нали?
цитирай
2. listchetta - хм, кой има право да трие коментарите?
09.05.2012 22:44
не разбрах.. но след отговорът ми на коментар, същият изчезна...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: listchetta
Категория: Забавление
Прочетен: 28336
Постинги: 15
Коментари: 9
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930